لوله ها با توجه به مواد اولیه به کار رفته در آنها کارایی های مختلفی دارند. به عنوان مثال از آنجایی که لوله فاضلاب در برابر مواد اسیدی و بازی مقاومت بالایی دارد، برای انتقال فاضلاب شهری و روستایی از آنها استفاده میشود. یکی از پر کاربردترین لوله ها که برای کشاورزی، مخابرات، آب و فاضلاب، برق و غیره از آن استفاده میشود، لوله گالوانیزه میباشد. لوله گالوانیزه برای انتقال مایعات و گازها یکی از بهترین انتخاب هاست.
لوله گالوانیزه در حقیقت به لوله های فلزی گفته میشود که عمل گالوانیزاسیون بر روی آنها انجام میشود و سپس یک لایه از روی بر روی آنها قرار میگیرد. این لوله ها از نظر وزن به سه دسته سبک، متوسط و سنگین تقسیم میشوند و در تولید آنها از دو ماده فولاد و آهن استفاده میشود. در ادامه در این باره بیشتر به شما توضیح خواهیم داد.
اگر لایه روی به کار رفته در این لوله ها برداشته شود، لایه زیرین به راحتی دچار آسیب خواهد شد. لوله گالوانیزه نوع سرد طول عمر کمی دارد و در بهترین حالت ممکن شما میتوانید 5 الی 8 سال از آن استفاده کنید. این لوله ها همچنین مقاومت کمی دارند و به راحتی دچار خوردگی میشوند. از این لوله ها در صنایعی مانند خودروسازی، پیچ و مهره و غیره استفاده میشود.
لایه رویی لوله گرم گالوانیزه ضخامتی بین 40 تا 120 میکرون دارد و به همین خاطر به راحتی دچار آسیب نمیشود. این لوله ها را به رنگ های مات و کدر میتوانید در بازار پیدا کنید. موارد مصرف این لوله بیشتر در محیط های باز و برای صنایعی مانند مخابرات و برق میباشد.
لوله گالوانیزه چیست؟
درست است که امروزه لوله UPVC توانسته در بسیاری از صنایع جای لوله های فلزی را بگیرد؛ اما باید بدانید که همچنان لوله های فلزی در برخی از صنایع بسیار پر کاربرد هستند. لوله های فلزی مقاومت بسیار بالایی در برابر فشار و ضربه دارند؛ اما دربرابر رطوبت و خوردگی نمیتوانند مانند لوله های UPVC عمل کنند. به همین خاطر برای محافظت لوله های فلزی از آسیب های رطوبت و اکسید شدن، از یک لایه از جنس روی استفاده میشود.لوله گالوانیزه در حقیقت به لوله های فلزی گفته میشود که عمل گالوانیزاسیون بر روی آنها انجام میشود و سپس یک لایه از روی بر روی آنها قرار میگیرد. این لوله ها از نظر وزن به سه دسته سبک، متوسط و سنگین تقسیم میشوند و در تولید آنها از دو ماده فولاد و آهن استفاده میشود. در ادامه در این باره بیشتر به شما توضیح خواهیم داد.
لوله گالوانیزه آهنی
همانطور که از نام این لوله ها مشخص است، در ساخت این لوله ها از آهن استفاده میشود. این لوله ها را در بازار در رنگ های تیره و خاکستری میتوانید پیدا کنید. همچنین باید بدانید که این نوع لوله دارای درزهایی میباشد که توسط دستگاه درزجوش به یکدیگر جوش داده میشود. به همین خاطر است که از لوله گالوانیزه آهنی تحت عنوان لوله با درز نیز یاد میشود.لوله گالوانیزه فولادی
از نظر وزنی باید به شما بگوییم که این لوله ها نسبت به نوع آهنی وزن کمتری دارند و از آنها برای لوله کشی سیستم تهویه به شدت استفاده میشود. در ساخت این لوله ها از فولاد نرم استفاده میشود. لوله گالوانیزه فولادی در برابر آب مقاومت بسیار بالایی دارد و هر چقدر که بیشتر با آب در تماس باشد، سخت تر خواهد شد. اما باید بدانید که این نوع لوله در برابر مواد اسیدی مانند چدن نمیتواند مقاومت بالایی داشته باشد.انواع روش تولید لوله گالوانیزه
در بالا به شما گفتیم که لوله گالوانیزه از نظر جنس مواد اولیه به دو دسته تقسیم میشود. جالب است بدانید که این لوله از نظر روش تولید نیز به دو دسته لوله سرد گالوانیزه و لوله گالوانیزه گرم تقسیم میشود. در ادامه به صورت کامل به شما درباره هر کدام از این روش ها توضیح خواهیم داد.لوله نوع سرد گالوانیزه
در این روش برای تولید لوله های گالوانیزه سرد از نمک روی استفاده میشود. به زبان ساده تر برای تولید محلول اصلی، نمک روی را داخل یک محلول آبی الکترولیز میکنند. عملیات گالوانیزه شدن این نوع از لوله ها در دماهای پایین انجام میشود و در نهایت سطح آنها به وسیله یک لایه روی پوشانده میشود. این لایه روی ضخامت بسیار کمی دارد و باعث شده تا سطح ظاهری این لوله کاملا براق و صاف باشد.اگر لایه روی به کار رفته در این لوله ها برداشته شود، لایه زیرین به راحتی دچار آسیب خواهد شد. لوله گالوانیزه نوع سرد طول عمر کمی دارد و در بهترین حالت ممکن شما میتوانید 5 الی 8 سال از آن استفاده کنید. این لوله ها همچنین مقاومت کمی دارند و به راحتی دچار خوردگی میشوند. از این لوله ها در صنایعی مانند خودروسازی، پیچ و مهره و غیره استفاده میشود.
لوله گرم گالوانیزه
لوله گرم گالوانیزه را مانند لوله برق خم سرد به عنوان لوله برق در سیم کشی ساختمان استفاده میکنند. این لوله ها در دمای 460 درجه سانتی گراد بالای صفر تولید میشوند. به زبان ساده، در این روش مولکول های آهن و مولکول های روی با یکدیگر ترکیب میشوند. به همین خاطر است که این نوع لوله استحکام بسیار بالایی دارد و در برابر خوردگی میتواند به خوبی عمل کند. این لوله ها در شرایط ایده آل میتوانند تا 30 سال عمر مفید داشته باشند.لایه رویی لوله گرم گالوانیزه ضخامتی بین 40 تا 120 میکرون دارد و به همین خاطر به راحتی دچار آسیب نمیشود. این لوله ها را به رنگ های مات و کدر میتوانید در بازار پیدا کنید. موارد مصرف این لوله بیشتر در محیط های باز و برای صنایعی مانند مخابرات و برق میباشد.
مزایا و معایب لوله گالوانیزه
مانند تمام محصولات دیگر، این لوله هم مزایا و معایب خود را دارد. مهمترین مزایای لوله گالوانیزه به شرح زیر است:- طول عمر این لوله ها در صورتی که از آنها در شرایط درستی استفاده کنید بیش از 40 سال است.
- هزینه گالوانیزه کردن لوله ها نسبت به سایر روش ها بسیار مقرون به صرفه تر است.
- برای عیب یابی این لوله ها شما نیاز به ابزار خاصی ندارد و با استفاده از چشم غیر مسلح نیز میتوان ایرادات آن را پیدا کرد.
کاربردهای لوله گالوانیزه چیست؟
همانطور که در ابتدای مقاله به شما گفته شد، از لوله گالوانیزه در صنایع مختلفی استفاده میشود. از جمله مهمترین کاربردهای لوله گالوانیزه میتوان به استفاده در مخابرات، کشاورزی، گاردریل، آب و فاضلاب، تهویه ساختمان، حاسر کشی، گلخانه، تیرهای برق و غیره اشاره کرد. اگر بخواهیم به زبان ساده کاربرد این لوله ها را بگوییم، باید به شما عرض کنیم که از لوله گالوانیزه برای انتقال مایعات، گازها و سیم ها در شرایط مختلف محیطی استفاده میشود.سخن پایانی
در این مقاله از سری مقالات آموزشی وبسایت یگانه سازان کومش، ما به شما به صورت کامل درباره لوله گالوانیزه، کاربردها، انواع و مزایای آن گفتیم. پیشنهاد میشود اگر قصد خرید این نوع لوله را دارید، حتما آن را از برندهای معتبر خریداری کنید.سوالات متداول
از لوله گالوانیزه چه استفاده هایی میشود؟
از این محصول در مخابرات، آب و فاضلاب، کشاورزی، تهویه ساختمان و گلخانه استفاده میشود.
لوله گالوانیزه در چند نوع تولید میشود؟
این لوله در دو نوع گالوانیزه گرم و گالوانیزه سرد تولید میشود که هر کدام مزایای خود را دارند.
نظر خود را ثبت کنید!