ایران, سمنان
لوله درزدار چیست و چه مزایا و کاربردهایی دارد؟

لوله درزدار چیست و چه مزایا و کاربردهایی دارد؟

امروزه از موادی مانند پلاستیک، فلز، پلیمر و سفال لوله های بسیار متنوعی با کاربردهای متنوع تولید می‌شود. پیش از این در مقالاتی دیگر درباره لوله برق خم سرد و لوله UPVC به صورت کامل به شما توضیح دادیم. در این مقاله قصد داریم شما را با محصولی به نام لوله درزدار و کاربردهای آن آشنا کنیم. اگر قصد خرید این لوله را دارید، بهتر است پیش از خرید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید و درباره مزایا و معایب آن مطلع شوید.

لوله درزدار چیست؟

برای تولید این محصول از یک ورق فلزی استفاده می‌شود. به این صورت که ورق را خم می‌کنند تا دو طرف آن به یکدیگر برسد. سپس دو طرف ورق را به یکدیگر جوش می‌دهند تا این محصول تولید شود. از آنجایی که جوشکاری باعث ایجاد درز در این محصول می‌شود، به آن لوله درزدار می‌گویند. برای جوش دادن این ورق فلزی می‌توان از روش هایی مانند جوشکاری با فرکانس بالا، مارپیچی، جوشکاری با فیوژن الکتریکی و جوشکاری با مقاومت بالا استفاده می‌شود.
استفاده از این روش های جوشکاری در تولید لوله درزدار باعث می‌شود تا این لوله ها نشتی کمتری داشته باشند. نشتی کمتر باعث می‌شود تا انتقال سیالات بهتر و راحت تر انجام شود. این لوله ها به دلیل قیمت بسیار مناسب و روش تولید منحصر بفرد، در بازار بسیار مورد استقبال قرار گرفته اند.

انواع لوله درزدار

انواع لوله های درزدار

این محصول نیز مانند لوله UPVC انواع مختلفی دارد که هر کدام با توجه به ویژگی هایی که دارند برای استفاده در صنایع خاصی مناسب هستند. انواع لوله درزدار که در بازار موجود می‌باشد به شرح زیر است:
  • لوله آهنی درزدار عادی: از این محصول برای انتقال مایعات با فشار کم و حرارت پایین استفاده می‌شود.
  • لوله گالوانیزه درزدار: این لوله ها در برابر خوردگی و پوسیدگی می‌توانند مقاومت بسیار بالایی داشته باشند. برای تولید این محصول از دو روش گرم و سرد استفاده می‌شود که نوع گرم آن می‌تواند تا 50 سال در شرایط ایده آل کارایی داشته باشد.
  • لوله درزجوش داربستی: این لوله بهترین گزینه برای استفاده در صنایع عمرانی و ساختمانی می‌باشد. استفاده از این محصول به عنوان لوله فاضلاب به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.
  • لوله ترانسفورماتور: لوله ترانسفورماتور برای استفاده در صنایعی مانند خودروسازی و درب و پنجره بهترین انتخاب است.
  • لوله درزدار مارپیچی: این لوله از مقاومت بالاتری نسبت به لوله های دیگر برخوردارند و به همین خاطر نسبت به سایر لوله ها کاربرد بیشتری دارند. همچنین باید بدانید که این لوله ها می‌توانند مایعات را با سرعت بیشتری منتقل کنند.

لوله درزدار چه کاربردی دارد؟

همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد، این لوله ها به روش های متنوعی تولید می‌شود. به همین خاطر از آنها در صنایع متفاوتی استفاده می‌شود. در مورد کاربرد لوله درزجوش باید به شما بگوییم که این لوله ها در صنایعی مانند خودروسازی، کشتی سازی، ساخت و ساز، سیستم تهویه و غیره استفاده می‌شود. همچنین استفاده از آنها به عنوان بهترین لوله برای استخر و انتقال آب و فاضلاب بسیار مناسب است.

مزایای لوله درزدار

مزایای لوله درزدار

از مهمترین مزیت های لوله های درزدار یا درزجوش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • سرعت در تولید: این لوله ها نسبت به سایر لوله در زمان بسیار کمتری تولید می‌شوند. همین موضوع باعث شده تا سفارش مشتریان در مدت زمان کمتری به دست آنها برسد.
  • تنوع در مواد اولیه: از روش ها و مواد اولیه متفاوتی برای تولید این لوله ها استفاده می‌شود. این موضوع باعث شده تا هر کس بسته به نوع نیاز خود بتواند لوله مناسب را انتخاب کند و از آن استفاده کند.
  • قیمت مناسب: در کنار این مزایای نام برده شده، لوله درزدار قیمت بسیار مناسبی نیز دارد. این موضوع نیز یکی دیگر از دلایل پرفروش بودن این لوله هاست.
  • مقاومت بالا: لوله درزدار از مقاومت بالایی نیز برخوردار است. به همین خاطر نیازی نیست که نگران آسیب دیدن این لوله باشید.
  • سرعت انتقال مایعات: این لوله ها می‌توانند مایعات را با سرعت بیشتری نسبت به سایر لوله ها منتقل کنند.
  • تولید در اندازه سفارشی: این لوله را می‌توان به راحتی در اندازه های مورد نظر مشتری تولید کرد.

تفاوت لوله درزدار و لوله بدون درز

  • اولین و مهمترین تفاوت این دو لوله در امکان سفارشی سازی ابعاد است. شما می‌توانید لوله درزدار را در ابعاد سفارشی و مورد نظر خود سفارش دهید. این در حالی است که برای تولید لوله های بدون درز در ابعاد سفارشی باید قالب گیری های جدیدی صورت بگیرد که از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست.
  • تولید لوله درزدار نسبت به لوله بدون درز برای تولید کنندگان بسیار مقرون به صرفه تر است. این موضوع دومین تفاوتی است که می‌توان به آن اشاره کرد.
  • آلیاژهای در دسترس برای تولید لوله بدون درز بسیار محدود است. همین موضوع باعث شده تا تولید این لوله با مشکلاتی مواجه باشد. حال آنکه در مواد اولیه تولید لوله درزدار هیچ محدودیتی وجود ندارد و این لوله به راحتی تولید می‌شود.
  • میزان ضخامت در لوله های بدون درز ممکن است در همه قسمت ها یکسان نباشد. این موضوع باعث از بین رفتن تعادل لوله می‌شود. در حالی که در لوله های درزجوش این موضوع به خوبی رعایت شده است.
  • تولید لوله های بدون درز در تعداد پایین امکان پذیر نیست.

کلام آخر

در این مقاله از سری مقالات آموزشی یگانه سازان کومش درباره لوله درزدار و تفاوت آن با لوله بدون درز به صورت کامل به شما گفتیم. پیشنهاد می‌شود اگر قصد خرید این لوله را دارید، بهترین برندها را برای خرید این محصول انتخاب کنید.

سوالات متداول

برای تولید لوله درزدار از چه روش های جوشکاری استفاده می‌شود؟

برای تولید این محصول از جوشکاری با فرکانس بالا، مارپیچی، جوشکاری با فیوژن الکتریکی و جوشکاری با مقاومت بالا استفاده می‌شود.

از لوله درزجوش در چه صنایعی استفاده می‌شود؟

صنایع خودروسازی، درب و پنجره، پروژه های عمرانی و کشتی سازی مهمترین صنایعی هستند که از این محصول استفاده می‌کنند.

بین لوله درزجوش و لوله بدون درز کدام یک بهترین انتخاب است؟

این موضوع بستگی به نوع استفاده شما دارد. اما در اکثر شرایط، با توجه به مزایای لوله درزجوش نسبت به لوله بدون درز، لوله درزجوش انتخاب بهتری است.

نظر خود را ثبت کنید!
مقالات مرتبط
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *