در حال حاضر جمعیت انسان ها رو به افزایش است. به همین خاطر نیاز افراد به مسکن و ساختمان سازی بطور چشم گیری افزایش پیدا کرده است. اما باید بدانید که در هر ساختمان برای تامین امنیت ساکنین، باید تمامی استانداردهای ساختمان به صورت کامل رعایت شود. عدم رعایت این استانداردها میتواند زندگی ساکنین را با مشکلاتی مواجه کند. در این مقاله به صورت کامل درباره استانداردهای برق کشی ساختمان به شما میگوییم.
شما میتوانید این لوله ها را با بالاترین کیفیت و پایین ترین قیمت از یگانه سازان کومش خریداری کنید. یگانه سازان کومش با استفاده از جدیدترین تکنولوژی و به کار گیری بهترین نیروها و با درنظر گرفتن استانداردهای برق کشی ساختمان ضمانت بالاترین کیفیت را به شما میدهد. شما میتوانید برای دریافت مشاوره رایگان در زمینه محصولات پلیمری و همچنین ثبت سفارش با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
برق یک عنصر بسیار خطرناک در طبیعت است که در صورتی که با رعایت نکات و قوانین بکار گرفته نشود آسیب های بسیار بد و جبران ناپذیری را بر جای میگذارد. به همین خاطر توصیه میشود که برقکشی ساختمان خود را به نیروهای متخصص و کاربلد واگذار کنید. استانداردهای برق کشی ساختمان که باید در هر ساختمانی رعایت شوند به شرح زیر میباشند:
فیوزها از ظرفیت های متفاوتی برخوردارند. از این رو باید هر ظرفیت در جای مناسبی استفاده شود. مهمترین استاندارد ظرفیت فیوز در سیم کشی ساختمان به شرح زیر میباشد.
استانداردهای ساختمان
استانداردهای ساختمان مجموعه قوانین و مقرراتی میباشند که جهت تامین امنیت ساکنین باید در بخش های مختلف رعایت شوند. در ساختمان سازی هر بخش استانداردهای خاص خود را دارد. رعایت نکردن آنها میتوانید خسارات جبران ناپذیری را به جان و مال ساکنین وارد کند. مهم ترین استانداردهایی که باید در ساختمان سازی رعایت شوند به شرح زیر میباشد.استانداردهای لوله کشی ساختمان
لوله کشی یکی از بخش های اصلی ساختمان است. استفاده از لوله های بی کیفیت و با طول عمر پایین، زندگی ساکنین را پس از مدتی با چالش مواجه میکند. شما باید برای بخش های مختلف ساختمان از لوله هایی استفاده کنید که دارای کیفیت بالایی هستند و طبق استانداردهای لازم تولید شده باشند. لوله فاضلاب و لوله UPVC از جمله مهمترین لوله هایی هستند که در ساختمان سازی از آنها استفاده میشود.شما میتوانید این لوله ها را با بالاترین کیفیت و پایین ترین قیمت از یگانه سازان کومش خریداری کنید. یگانه سازان کومش با استفاده از جدیدترین تکنولوژی و به کار گیری بهترین نیروها و با درنظر گرفتن استانداردهای برق کشی ساختمان ضمانت بالاترین کیفیت را به شما میدهد. شما میتوانید برای دریافت مشاوره رایگان در زمینه محصولات پلیمری و همچنین ثبت سفارش با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
استانداردهای برق کشی ساختمان
یکی دیگر از استانداردهای ساختمان که رعایت آن از اهمیت زیادی برخوردار است، استانداردهای برقکشی ساختمان میباشد. به مجموعه نکات و دستورالعمل هایی که متخصصان برقکار باید برای حفظ امنیت ساکنین ساختمان در آن مهارت کافی را داشته باشند، استانداردهای برق کشی ساختمان گفته می شود. این دستور العمل ها از جانب وزارت هایی مانند وزرات مسکن و شهرسازی وضع شدهاند.برق یک عنصر بسیار خطرناک در طبیعت است که در صورتی که با رعایت نکات و قوانین بکار گرفته نشود آسیب های بسیار بد و جبران ناپذیری را بر جای میگذارد. به همین خاطر توصیه میشود که برقکشی ساختمان خود را به نیروهای متخصص و کاربلد واگذار کنید. استانداردهای برق کشی ساختمان که باید در هر ساختمانی رعایت شوند به شرح زیر میباشند:
استاندارهای سیم کشی ساختمان
تمامی سیم کشی های برق ساختمان که شامل روکار و توکار هستند باید داخل لوله برق خم سرد باشند. استفاده از این لوله ها میتواند باعث افزایش طول عمر سیم شود. همچنین تعویض سیم های پوسیده در صورتی که از لوله برق استفاده شده باشد؛ بسیار راحت تر خواهد بود. همچنین در استانداردهای برق کشی ساختمان در بخش سیم کشی، رعایت نکات زیر نیز الزامی میباشد.- قطر قسمت داخلی لوله ها نسبت به قطر دسته سیم ها باید برابر 1.3 باشد.
- در هنگام نصب لوله ها حین لوله کشی برق ساختمان باید داخل آنها خالی و عاری از وسیله باشد و در زمان پایان لوله کشی سیم ها و یا کابل ها به داخل لوله ها هدایت شوند.
- در قسمت زیرین کف ها باید از مدارهایی که فقط با کمک لوله های فولادی یا پلاستیکی اجرا می شوند استفاده کرد.
- استانداردهای برق کشی ساختمان ایجاب میکند تا در لوله هایی که روکار هستند از بست هایی که دو پیچه هستند استفاده کنیم. همچنین حداقل 6 میلی متر با دیوار و سقف فاصله داشته باشد.
- لوله ها حساس هستند و تنها با اره باید بریده شوند. همچنین لبه های ناصاف لوله را باید با ابزارهای مخصوص صاف کرد.
- طبق استانداردهای برق کشی ساختمان، برای ایجاد اتصال الکتریکی و برقی بین سیم ها و حتی عایق بندی محل تماس نباید از نوار چسب الکتریکی استفاده کرد.
- سیم هایی که در سیم کشی ها مورد استفاده قرار میگیرند باید دارای اندازه مقطع 10 میلی متر مربع از نوع تک مفتولی با عایق بندی پی وی سی باشند.
- در هنگام تغییر نوع لوله باید یک نوع جعبه در آن محل جایگذاری کرد در غیر اینصورت انجام این کار اکیدا ممنوع است.
- برای سیم کشی هایی که از نوع روکار هستند نباید از سیم هایی که چند لایه هستند استفاده کرد. زیرا این مورد ممنوع واقع شده است.
- بر اساس استانداردهای برق کشی ساختمان، اتصالات و انشعابات موجود را تنها با ترمینال های پیچی باید استفاده کرد.
- همچنین استفاده از ترمینال های دیگر در صورتی که ضمن انجام اتصال عایق بندی را تامین کند ایرادی ندارد.
- استفاده از نوار چسب به عنوان عایق ممنوع است. همچنین برای ایجاد اتصال نباید سیم ها را به دور هم پیچید.
استاندارد کلیدها در ساختمان
- کلیدها باید از نوع سیستم قطع و وصل سریع باشند. همچنین باید برای استفاده در سیستم های جریان متناوب مناسب باشند.
- طبق استانداردهای برق کشی ساختمان، جریان اسمی برای بارهای با ضریب قدرت واحد باید برابر جریان مصرفی باشد. همچنین برای بارهای با ضریب قدرت اکتیو و خازنی به ترتیب باید 1.25 برابر و 2 برابر جریان مصرفی باشد.
- کلیدهایی مانند کلید چراغها که برای کنترل مدار استفاده میشوند؛ باید بتوانند هادی فاز را قطع و وصل کنند.
- کلیدهای تبدیل نباید به روشی سیم کشی شوند که هم هادی خنثی و هم هادی فاز به کلید وصل شود.
استاندارد پریزها در برق ساختمان
- وجود یک اتصال اضافی در پریزهای یک فاز و سه فاز به منظور وصل شدن هادی حفاظتی الزامی است.
- بر طبق آن چیزی که استانداردهای برق کشی ساختمان وضع شده است، جریان پریزهای تک فاز حداقل باید 16 آمپر باشد. همچنین نباید امکان اتصال دو شاخه های دو پل معمولی وجود داشته باشد.
- پریزهای سه فاز باید از حداقل جریان 16 آمپری برخوردار باشند.همچنین برای اتصال هادی خنثی یا حفاظتی باید یک یا دو اتصال اضافی داشته باشند.
- اگر قرار است در ساختمان خود از یک جریان غیر عادی استفاده کنید؛ طبق استانداردهای برق کشی ساختمان، حتما از پریزهای مناسب برای این کار استفاده کنید.
استاندارد فاصله ها در برق کشی ساختمان
- کابل ها از دیوار باید حداقل 2 سانتی متر فاصله داشته باشند.
- آویز لامپ ها از سقف باید حداقل 30 سانتی متر فاصله داشته باشند.
- کلیدهای نصب شده در ساختمان باید از کف ساختمان 110 الی 120 سانتی متر فاصله داشته باشند.
- پریزهای برق و آنتن باید 30 الی 40 سانتی متر از کف فاصله داشته باشند.
- با توجه به استانداردهای برق کشی ساختمان، پریزهای موجود در آشپزخانه باید فاصله 60 الی 120 سانتی متری از محیط داشته باشند. همچنین پریزهای حمام باید از کف حمام 120 سانتی متر فاصله داشته باشند.
- فاصله قوطی ها و چهارچوب ساختمان باید بین 15 تا 25 سانتی متر باشد.
- آیفون باید 140 الی 150 سانتی متر از کف اتاق فاصله داشته باشد.
- بر اساس استانداردهای برق کشی ساختمان موجود، فاصله بین پریزها باید حداکثر 3 متر باشد. همچنین فاصله بین پریز و در باید 1.5 متر باشد.
استاندارد ظرفیت فیوزها در سیم کشی ساختمان
فیوزها از ظرفیت های متفاوتی برخوردارند. از این رو باید هر ظرفیت در جای مناسبی استفاده شود. مهمترین استاندارد ظرفیت فیوز در سیم کشی ساختمان به شرح زیر میباشد.
- ظرفیت فیوزی که برای روشنایی استفاده میشود باید 10 آمپر باشد.
- بر اساس استانداردهای برق کشی ساختمان، برای کنتور ساختمان باید از فیوز با ظرفیت 25 آمپر استفاده کرد.
- مناسب ترین ظرفیت فیوز برای پریزها 16 آمپر میباشد.
- همچنین برای کولر گازی و فیوز اصلی ساختمان باید از فیوز با ظرفیت 20 آمپر استفاده کرد.
سخن پایانی
در این مقاله به صورت کامل درباره استانداردهای برق کشی ساختمان به شما توضیح دادیم. شما باید در ساختمان سازی برای حفظ امنیت ساکنین تمام این استانداردها را رعایت کنید. کوچکترین کوتاهی در رعایت این نکات میتواند خسارت های جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. شما میتوانید برای خرید لوله های برق خم سرد و گرم، لوله فاضلاب و تمامی محصولات پلیمری استاندارد، از طریق تماس با کارشناسان فروش یگانه سازان کومش اقدام کنید.
4.5/5 - (11 امتیاز)
میلاد احمدی
ممنونم از محتوای خوب و بی نظیرتون.
مدیریت
سپاس از لطف شما❤️🌹
سعید
سلام وقتتون بخیر. این استانداردها توسط چه سازمان هایی تنظیم شدند؟
مدیریت
این استانداردها توسط وزارت مسکن و شهرسازی تنظیم شده اند.
محسن حبیبی
مثل همیشه مطالبتون عالی بود❤️
مدیریت
نظر لطفتونه❤️🙏
صمد سهیلی
خیلی جامع و کامل تمام مطالب رو پوشش دادید. خیلی ممنون حتی من هم که چند ساله توی این کار هستم یک سری مطالب جدید یاد گرفتم خدا قوت.
مدیریت
بسیار خوشحالیم که مقاله ما برای شما مفید بوده❤️
سهراب
سپاس از توضیحات خوبتون🙏
مدیریت
خواهش میکنم دوست عزیز❤️
سمیرا غلامی
قسمتی که در مورد استاندارد فاصله ها گفتید واقعا عالی بود. ما خونه قبلیمون این استاندارد ها رعایت نشده بود خیلی اذیت میشدیم.
مدیریت
ممنونم نظر لطفتونه. امیدوارم دیگه از این مشکلات براتون پیش نیاد.
جواد رستگار
اگر این استانداردها رعایت نشده باشه چیکار باید بکنیم؟
مدیریت
میتونید با یک برقکار ماهر برای رفع مشکل مشورت کنید.
غلامرضا صادقی
ممنونم از اینکه انقدر خوب مطالب رو پوشش میدید
مدیریت
سلام دوست عزیز. خواهش میکنم انجام وظیفست🌹❤️
فاطمه
ما یک بار تو ساختمون ظرفیت فیوز ها رعایت نشده بود برق ساختمون به مشکل خورده بود خیلی ممنون از مطلب خوبتون که دانش مردم رو بالا میبرید.
مدیریت
امیدوارم دیگه از این مشکلات پیش نیاد براتون. خواهش میکنم❤️
شاهرخ صمدی
خلاصه و مفید😍
مدیریت
🌹🙏
رضا ایمانی
چقد خوب میشه اگر همه این استانداردها رو تو ساختمون ها رعایت کنن
مدیریت
بله خیلی عالی میشه